källsortering

mejlade regeringen för ett tag sedan angående källsortering i övriga Sverige, så som Stockholm.

svar på mejlet:
Avfallsfrågorna utgör en betydelsefull del av Stockholms stads miljöpolitik. Sopor måste tas om hand så att det ger liten åverkan på miljön samtidigt som det är tidsmässigt och ekonomiskt försvarbart.
Trafik- och renhållningsnämnden ansvarar för de uppgifter som enligt miljöbalken eller andra författningar åvilar staden i fråga om avfallshantering. Stadens lagstadgade avfallshantering ska genomföras på ett miljömässigt och kostnadseffektivt sätt.
Sophantering är en fråga som berör alla Stockholmare. Därför är det viktigt att Stockholms stad så långt som möjligt underlättar för medborgarnas hantering av avfall samt följer och stimulerar utvecklingen av miljöanpassade och kostnadseffektiva åtgärder inom avfallsområdet.
Fokus måste läggas på medborgarnas tillgänglighet till att bli av med sitt avfall. Det gäller dels utformning och renhållning av återvinningsstationer genom t ex utplacering av kompletterande stationer som enbart tar emot två eller tre fraktioner och dels flexibiliteten i hämtning av hushållsavfall. Det är också viktigt att Stockholms stad för medborgarnas talan i diskussioner med t ex arbetsmiljöverket. Staden ska, genom sina upphandlingar, säkra att alla medel är tagna för att undvika en försämring av medborgarnas tillgänglighet till avlämnande av avfall. Fortsatt dialog med intresseorganisationer som till exempel Villaägarna i Stockholms stad är därför av vikt för bättre service gentemot fastighetsägare samt förbättrat samarbete med entreprenörer.
För att nå en bättre överensstämmelse mellan stadens styrdokument är det bra att avfallsplanens delmål 3.2 ändras till att 35 procent av matavfallet från restauranger, storkök och butiker ska återvinnas genom biologisk behandling. Det är dock viktigt att påpeka att målet med att samla in 10 procent av hushållens matavfall ska vara frivilligt. Medborgarnas önskemål om enkel och hygienisk hantering måste vägas in. Sortering av avfall kan således inte vara ett självändamål utan frågan måste lyftas till vad som är långsiktigt effektivt och hållbart. Storskalig kompostering eller rötning är inte det bästa sättet att ta tillvara hushållens matavfall. Vid effektiv förbränning i värmeverk kan däremot avfallet nyttjas som biobränsle till bl.a. fjärrvärme. Därför är det bra av att insamlingen av matavfall koncentreras till restauranger och storhushåll där renheten är som bäst och därmed den bästa förutsättningen finns för att utvinna biogas ur avfallet.

Med vänliga hälsningar
Magnus Thulin


tantvarning

 sugen på att spela bingo, snacka om att åldras i förtid. haha! man kan faktiskt tjäna storkovan där, inte för att jag någonsin har gjort det. men jag har faktiskt hört om människor som har (a) jajaja, slöseri med pengar men riktigt mysigt! :)


                                                              

finanskrisen

osäkert osäkert och återigen osäkert, molnen ligger tungt över det som heter ekonomi och allt därtill. 
experterna varnar nu att detta även gäller för de svenska bankerna, det diskuteras nu att höja det så kallade 'taket' för att lugna det svenska folket. 

"vi står med stabilt än vad man gör i andra länder"  - finansminister/anders borg  
 


anonym?

  
om bloggen:
har inte riktigt bestämmt mig för hur anonymt jag tänker skriva, får nog se lite längre fram :)

kul att se så många besökare, kommentera jätte gärna inläggen!

your dearest - s


artikel del.2

här kommer del två av artiklen..

" Den hotande globalauppvärmningen har under årtionden blivit tryckt i skuggan med uttalanden som 'detta har hänt tidigare och är naturensväg' Som ett trollslag har nu de stora forskarna fått upp ögonen på världen som så länge blivit gömda står nu i strålkastarljuset och media är inte sena med att följa efter. Produkter som tidigare klassats som miljöbovar blir nu produserade som 'bra för miljön' och med de rätta kläderna blir du 'eko-chic' på noll tid. Det går alltså inte att undgå hur allt som handlar om miljön och därtill exploderar i media. man kan heller inte låta bli att fråga sig ifall alla dessa producter,kläder och program gynnar miljön eller företagen. Om man tar exemplet, de så kallade miljöbilarna som i reklamerna rent ut sagt sägs gynna miljön.."

fortsättning följer..



with love.
- S


24 direkt

han är grym
jag har nog aldrig varit så här 'insatt' i amerikans politik, fast var inte särskillt gammal då det det val förra gången. Tycker nästan att det är obehagligt hur viktigt det här valet är om man tänker efter vilken roll USA har i världen och vad konsekvenserna kan bli om inte rätt person blir vald, hur vi och omvärlden kommer att påverkas. känns också en aning obehagligt att veta att den ovissa framtiden ligger i folket av USAs händer, samma personer som valt George W Bush två gånger.   


typisk söndag

 one three hill + coyote ugly = tvkväll
mys mys mys, känner att jag borde dra mig iväg och plugga matten, nanana..

"But if we grab hold of that common thread and pull it hard, all of these complex problems begin to unravel and we will find that we´re holding the answers to all of them right in our hands"

al gores tal till USA - verkligen värt att läsas!
en av dom få stoltheterna från usa enligt moi.






peace n' löve.
- s


rubrik

tänkte lägga upp en del av artiklen jag håller på att skriva här, på mah blogg.

"Du hör om det på radion, du läser det i tidningen och du ser det på tv:n. Men framför allt så märker du det i verkligheten. Flyttfåglarna har slutat flytta, orkanerna blir allt fler och isarna är inte länge kvar, Detta har nu blivit ett faktum som ingen kan förneka. Det är dock inte endast forskare  som nu har koll på läget utan med medias hjälp blir varenda svensson familj miljömedveten. Frågan vi nu måste ställa oss är om media hjälper till eller bara omvandlar problemen till den senaste trenden.."





första delen, kommentera kommentera och åter kommentera vad ni tycker om den, bra/dåligt - rätt/fel.
danke!
pussshej.


L Y C K A

bilden talar för sig själv, haha.


fick inbjudan till greenpeace mötet i torsdags, men kunde inte ta mig dit. fuckfuckfuck

blir  nog att nanna nu, grymt trött - lång dag :)


no doubt

When I loose it, I have lost myself.


no comments

kommentera jätte gärna det jag skriver och vad ni i allmänhet tycker om bloggen, tål kritik ;)
tipsa gärna oxå om förbättring!

- s

anmälning

läste i tidningen att greenpeace stämmer 25 stycken bilmärken pågrund av att dom anser att det är fel att säga att deras bilar är 'bra för miljön' eller änns kalla dom för miljö-bilar. precis som att man inte skulle säga att cigaretter med mindre nikotin är bra för din hälsa.
och jag kan faktiskt hålla med dom till en viss punkt, kan därimot tycka att även om bilarna inte är bra för miljön så är det ju bra att människor köper bilarna, helt klart ett steg i rätt riktning iaf!



godkväll allihopa :)


ny global thinking blogg

välkommna läsare till min nya blogg 'global thinking'
här kommer jag att skriva om globaluppvärmning, politik, nyheter, livet och det mesta i allmänhet.





 

RSS 2.0